Доступність посилання

ТОП новини

Держтуризмкурорт ініціює обов’язкове страхування туристів на 33 тисячі євро


Україна може ввести обов’язкове медичне страхування туристів та їхнє страхування від нещасних випадків. Законопроект про це розробило Державне агентство з туризму та курортів. Згідно з ним, мінімальне страхове покриття становитиме з медичним страхуванням 33 тисячі євро, а страхування від нещасного випадку – 3 тисячі євро.

Крім того, запропоновано замінити в переліку обов’язкових видів страхування відповідальності суб’єктів туристичної діяльності за шкоду, завдану життю чи здоров’ю туриста або його майну, на страхування відповідальності туроператора.
Одночасно зі введенням обов’язкового страхування туристів передбачається виключити норму, згідно з якою вони сьогодні мають право вимагати від туроператора або турагента забезпечити страхування інших ризиків, пов’язаних з подорожжю.

На сьогодні медичне страхування туристів є добровільним, однак більшість країн вимагають його наявності від туристів. Зокрема, умовою отримання шенгенської візи є наявність медстраховки з мінімальним страховим покриттям у 30 тисяч євро. Однак, наприклад, для Туреччини або Єгипту страхова сума є нижчою – 15 тисяч.
XS
SM
MD
LG