Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська облрада 23 вересня розгляне нову угоду з Chevron – міністр екології


Івано-Франківська обласна рада на засіданні 23 вересня повторно розгляне питання про схвалення угоди про розподіл продукції з компанією Chevron із розвідки і видобутку вуглеводнів на Олеській площі.

Про це сьогодні повідомив міністр екології й природних ресурсів України Олег Проскуряков. «23 вересня буде сесія, всі зауваження, що висловили депутати обласної ради, внесені до проекту угоди. Упевнений, що здоровий глузд переможе і депутати погодять цей проект угоди», – сказав він.

За словами міністра, у разі схвалення угода з Chevron буде підписана вже цього року.

Івано-Франківська облрада 20 серпня відмовилася узгодити УРП із Chevron і ТОВ «Надра Олеська».

При цьому депутати вирішили не закривати розгляд цього питання, а протокольно доручили голові Івано-Франківської облради Василю Скрипничуку звернутися до Кабміну з пропозицією вивчити напрацьовані робочою групою, створеною при облраді, пропозиції до проекту УРП, внести до неї відповідні зміни і направити її знову на розгляд облради.

Депутати, зокрема, наполягають на тому, щоб однією зі сторін і повноправним учасником проекту УРП була структура, засновником якої була б територіальна громада області. Ця структура, на думку депутатів, має представляти інтереси місцевих громад області, брати безпосередню участь у розподілі продукції, проведенні моніторингу і контролю над реалізацією проекту.
XS
SM
MD
LG