Доступність посилання

ТОП новини

Навальний: готуємо обґрунтовані скарги


Олексій Навальний
Олексій Навальний
Російський опозиціонер Олексій Навальний заявляє, що його команда готує «обґрунтовані скарги» на результати виборів у Москві, на яких він, за офіційними даними, здобув друге місце.

За словами Навального, ці скарги подадуть до Московського міського суду завтра вранці.

«Московський міськвиборчком і провів таке панічно швидке і секретне засідання – треба ж аферистам голосно повідомити: «ніяких скарг не було», – написав Навальний на своїх сторінках у соцмережах.

«Завтра вранці подаємо до Московського міського суду: заяву про скасування результатів виборів у цілому, 951 заяву в районні суди про скасування результатів виборів по дільничних виборчих комісіях… Близько 50 тисяч сторінок, веземо на вантажівці», – наголосив опозиціонер.

Тим часом міжнародна правозахисна організація Freedom House закликала відкласти інавгурацію Сергія Собяніна, якого оголосили переможцем на виборах у столиці Росії, і провести перерахунок результатів голосування 8 вересня.

У заяві, опублікованій на сайті цієї організації, йдеться про те, що на виборах мера Москви відзначалося певне поліпшення порівняно з попередніми виборами в Росії. Однак Freedom House закликає російську владу відкласти інавгурацію Собяніна до вирішення всіх питань, пов’язаних із заявами про фальсифікації.

Freedom House заявляє, що Собянін переміг із незначним відривом, набравши 51,37% голосів виборів у той час, як Рух на захист прав виборців «Голос» стверджує, що він отримав 49,6%, чого не достатньо для перемоги в першому турі.
XS
SM
MD
LG