Доступність посилання

ТОП новини

Суд повторно розглядатиме легітимність Київради – «Батьківщина»


Київський апеляційний адмінсуд повторно розгляне справу по постанові Окружного адміністративного суду Києва про легітимність Київради. Про це повідомили у прес-службі київської міської партійної організації «Батьківщини».

За повідомленням, «незважаючи на те, що 3 вересня цього року Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційні скарги опозиції, процес розгляду апеляцій не закінчився. Це пов’язано з апеляційними скаргами від громадян, які надійшли до суду».

Зокрема, народний депутат, керівник Київського осередку партії «Батьківщина» Юрій Одарченко повідомив, що до суду була направлена апеляційна скарга від народного депутата Олександра Чорноволенка.

«Дана скарга надійшла до суду в день апеляційного розгляду, 3 вересня, але судді, поспішаючи ввести в дію постанову суду першої інстанції, її просто не встигли отримати. Зазвичай для уникнення таких ситуацій між розглядом скарги та її подачею чекають до 1 місяця. В результаті апеляційний суд буде змушений повторно розглянути справу, при цьому постанова Окружного суду продовжує вважатися такою, що не вступила в силу», – заявив народний депутат.

Також стало відомо, що 6 вересня суддя-доповідач у даній адміністративній справі взяв самовідвід. Як підставу для самовідводу він вказав на наявний сумнів у своїй неупередженості. На даний момент справа залишається без судді, повідомили в «Батьківщині».

Минулого місяця Окружний адміністративний суд Києва визнав діяльність Київської міської ради дотеперішнього скликання правочинною, а проведення її сесій і роботу її секретаря Галини Гереги як фактично виконувача обов’язків міського голови законним «до обрання нового складу Київської міськради на наступних чергових виборах», термін яких Конституційний суд раніше підтвердив на 2015 рік. «Батьківщина» заявила тоді, що оскаржить це рішення.

3 вересня Київський апеляційний адміністративний суд, розглянувши апеляційні скарги міської організації партії «Батьківщина», залишив чинною постанову Окружного адмінсуду Києва.

Опозиція блокувала засідання Київської міськради, заявляючи, що п’ятирічний термін повноважень її нинішнього скликання, на який вона була обрана, вже збіг 2 червня.

Рішення Конституційного суду, що чергові вибори в Києві мають відбутися, як і в усій Україні, 2015 року, влада трактує так, що повноваження нинішнього скликання Київради мають продовжитися ще на два роки. Опозиція ж наполягає, що нині необхідні позачергові вибори.
XS
SM
MD
LG