Доступність посилання

ТОП новини

ВІЛ–позитивні пацієнти клініки Інституту Громашевського прикували себе наручниками до ліжок


Пацієнти прикували себе наручниками до ліжок у стаціонарі клініці Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського поблизу Києво-Печерської лаври. Про це у середу повідомляє пацієнтська організація ЮКАБ.

Як сказано в повідомленні організації, причиною цього стало те, що їх силовими методами намагаються виселити у невідповідне приміщення.

«Президент Національної академії медичних наук України Андрій Михайлович Сердюк, якого і раніше пацієнти звинувачували у нелюдському ставленні до них, використовує адміністративний ресурс та докладає всіх зусиль для того, щоб силовим методом здійснити переїзд клініки у невідповідне приміщення по вулиці Галицька», – мовиться у повідомленні.

Таким чином руйнуються всі попередні домовленості щодо безболісного та адекватного переселення клініки, пояснюють пацієнти.

«Пацієнти залишатимуться у лікарні до тих пір, поки доручення Сердюка не буде анульовано, а приміщення нової клініки за адресою вул. Амосова, 5 у Києві не буде готове функціонувати як повноцінна лікарня», – сказано у повідомленні ЮКАБ.

Попри меморандум про невиселення клініки Інституту Громашевського, із приміщення поблизу Києво-Печерської лаври ще в липні почали вивозити ліжка і обладнання. В Академії медичних наук пояснюють такі дії рішенням санстанції, що начебто перебувати у будівлі на Лаврській небезпечно для здоров’я.

У самій клініці тим часом зауважують, що про стан будівлі «всі знали уже давно», і посилаються на наказ Академії медичних наук, датований 30 липня, та урядову постанову, що віддала приміщення, серед 75 інших, Києво-Печерській лаврі.
XS
SM
MD
LG