Доступність посилання

ТОП новини

Будь-які погрози Росії її сусідам неприйнятні – Фюле


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Комісар ЄС із питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле розкритикував спроби Росії покарати країни за пошуки тісніших зв’язків з Брюсселем.

Фюле під час виступу в середу ввечері в Європейському парламенті у Страсбурзі заявив, що будь-які погрози Росії, пов’язані з можливим підписанням угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі в листопаді, є «неприйнятними».

Він сказав, що говорить про всі форми тиску, у тому числі про можливі зловживання з цінами на газ, штучні перешкоди торгівлі і погрози припинити військову співпрацю.

За його словами, Брюссель буде підтримувати країни, які вирішили підписати угоди про асоціацію з ЄС, а не з очолюваним Росією Митним союзом.

«Це не так, як міжнародні відносини повинні функціонувати на нашому континенті в 21-му столітті. Такі дії, без сумніву, порушують принципи, під якими підписалися всі європейські держави», − сказав він.

Молдова і Україна планують підписати угоди з ЄС на саміті країн «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді. У середу Росія запровадила заборону на молдавське вино. У серпні Москва зупинила на деякий час імпорт продукції з України. 3 вересня президент Вірменії Серж Саргсян оголосив про намір приєднатися до Митного союзу, що означає скасування всіх домовленостей з ЄС.
XS
SM
MD
LG