Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» збільшить обсяг транзиту газу територією України – Фірташ


Російський «Газпром» збільшить транзит природного газу територією України завдяки вирішенню питання про заповнення підземних газосховищ країни, а також іншим компромісним рішенням, на які пішов Київ, повідомив журналістам бізнесмен, глава наглядової ради Group DF Дмитро Фірташ.

«Треба віддати належне НАКу («Нафтогаз України»). Вони домовилися, що «Газпром» дасть більше прокачування. Це добре, тому що нам дадуть заробити», – сказав він.

Як уточнив Фірташ, додатковий обсяг транзиту газу Росія зніме з іншого маршруту.

«Я вважаю, що Україна заробить 10% на прокачуванні додаткових – це досить багато», – сказав Фірташ.

Транзит природного газу територією України до країн Європи і СНД у січні – серпні 2013 року скоротився на 3,1% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Транзит природного газу в 2012 році скоротився на 19,1%.

11 вересня міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що Україна до 1 листопада 2013 року планує накопичити в підземних сховищах газу 18 мільярдів кубометрів природного газу. При цьому він зазначив, що сьогодні Україна веде переговори з російською стороною про надання безпроцентного кредиту для закупівлі близько 4,5 мільярдів кубометрів газу додатково, оскільки для забезпечення споживачів України і транзиту газу достатно 12,5 мільярдів кубометрів.
XS
SM
MD
LG