Доступність посилання

ТОП новини

Потрапити в номінацію Оскара «Фільм іноземною мовою» від України спробує «Параджанов»


Український Оскарівський комітет при Асоціації продюсерів України сьогодні визначив фільм-номінант від України на премію «Оскар» Американської кіноакадемії в номінації «Фільм іноземною мовою». Ним став фільм «Параджанов».

Аби відзняти «Параджанова», у знімальної групи з України, Франції, Грузії та Вірменії (фільм знятий у копродукції) пішло 5 років.

57% фінансування стрічки, а це близько 11 мільйонів гривень, – гроші української сторони. Цю суму «Параджанов» виграв у конкурсі на отримання державного фінансування у 2011 році. Саме це і стало визначальним фактором у боротьбі з Францією, фінансування якою фільму склало 23%, за право висувати його на одну з оскарівських номінацій. Змагався «Параджанов» з ще двома стрічками-фіналістами: «Вічне повернення» режисера Кіри Муратової, «Хайтарма» режисера Ахтема Сейтаблаєва.

Щоб опинитися в числі кінцевих номінантів на премію «Оскар», стрічка – серед фільмів інших країн – має пройти подальший відбір, а кінцевий список номінантів оголосять у США 16 січня 2014 року.
XS
SM
MD
LG