Доступність посилання

ТОП новини

Керрі має «високі очікування» від американсько-російських переговорів


Державний секретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров продовжують у п’ятницю у Женеві переговори щодо російського плану передачі хімічної зброї у Сирії під міжнародний контроль.

Напередодні Керрі заявив, що загроза військового удару по Сирії має залишатися у силі, якщо сирійський лідер Башар Асад не знищить арсенал хімічної зброї. Як зазначив держсекретар, він має «високі очікування» від цих переговорів.

«Очікування є високими, вони високі для Сполучених Штатів, можливо, навіть більшою мірою для Росії. Це не гра, це має бути реальністю», – сказав Керрі.

Лавров заявив, що сирійський конфлікт має бути вирішений мирним шляхом.

ООН підтвердила напередодні, що отримала від Сирії пакет документів, необхідних для приєднання до Конвенції про хімічну зброю.

В інтерв’ю російському телеканалові Башар Асад заявив, що це рішення стало можливим завдяки російській ініціативі, а не як наслідок погроз з боку США.

Вашингтон пригрозив військовими діями проти режиму Асада після 21 серпня, коли внаслідок хімічної атаки у передмісті Дамаска загинули сотні людей.
Москва закликає Вашингтон не бомбити Сирію
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00
XS
SM
MD
LG