Доступність посилання

ТОП новини

Марков поскаржиться Януковичу через позбавлення мандата


Ігор Марков
Ігор Марков
Ігор Марков, якого вчора суд позбавив депутатських повноважень, обіцяє повернути собі мандат народного депутата через Європейський суд з прав людини.

«Думаю, ніякі вибори там (133 округ, Одеська область – ред.) призначені не будуть, тому що за це має проголосувати парламент, а я в цьому сумніваюся. Можливо, Партія регіонів і проголосує, а всі інші розуміють, що на моєму місці завтра може опинитися кожен», – заявив Марков сьогодні в Києві.

За його словами, влада наполягала на тому, щоб повторні вибори були призначені в семи округах, зокрема в тих, де депутатами були обрані Олександр Домбровський і Павло Балога, яких Вищий адміністративний суд позбавив депутатських мандатів, як і Маркова.

«Парламент відмовився голосувати за округи Балоги і Домбровського, бо всі вважають їх народними депутатами. Я думаю , вони трохи раніше, а я трохи пізніше доведемо, що ми мали рацію, в Європі», – заявив лідер партії «Родіна».

Марков також наголосив, що як громадянин і народний депутат не визнає рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення його депутатського мандата, що «суперечить не лише Конституції і законам України, а й здоровому глузду».

Він повідомив, що має намір звернутися до Страсбурзького суду вже наступного тижня. «Наступного тижня, щойно я отримаю копію рішення суду (ВАСУ – ред.), одразу ж звертаюся до європейського суду, а також з відкритим листом до голови Європаламенту і євродепутатів, щоб вони надали свою оцінку подіям, що відбуваються в Україні», – заявив політик.

Він також має намір звернутися «до колег в інших державах, щоб вони теж прокоментували ці події».

Крім того, Марков має намір звернутися з відкритим листом до президента України. «Я планую звернутися до Віктора Федоровича Януковича з відкритим листом як до гаранта Конституції, хочу почути його позицію. Гарантом Конституції є президент країни, а щодо мене – це визнають усі – порушено всі мої конституційні права як народного депутата. Я хочу, щоб Віктор Федорович навів лад», – заявив він.

Вчора Вищий адмінсуд визнав неможливим достовірно встановити результати виборів до Верховної Ради в 133-му окрузі (Одеська область), а також визнав відсутніми статус і повноваження народного депутата в Ігоря Маркова. Це рішення суд ухвалив за позовом колишнього народного депутата Юрія Кармазіна.
XS
SM
MD
LG