Доступність посилання

ТОП новини

Путін не зважиться на військову авантюру проти України – Тарасюк


Борис Тарасюк
Борис Тарасюк
Україна – не Грузія, і російський президент Володимир Путін не наважиться на військову авантюру, заявив у Львові під час круглого столу «Польща і Україна в останньому десятилітті» народний депутат України, колишній міністр закордонних справ (1998-2000 і 2005-2007 років) Борис Тарасюк.

«Росія дуже нервово і напружено сприймає рішення України щодо європейських перспектив. А торговельні війни Росії з Україною були і раніше. У 1990-і роки російська влада лякала тим, що припинить постачання газу. Не думаю, що Росія може придумати щось нове в антиукраїнській політиці», – наголосив Борис Тарасюк.

Водночас народний депутат Петро Порошенко заявив, що українців згуртує нова національна ідея – це євроінтеграція.

«Ми маємо використати момент, щоб у листопаді було підписану угоду про асоціацію Україна-Євросоюз, але потім все залежатиме від влади, політиків і народу, чи настануть зміни у країні», – заявив Порошенко.

Минулого місяця Федерація роботодавців України заявила, що Митна служба Росії включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України. 18 серпня радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією, але у разі підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом митне адміністрування може бути посилене. Київ розраховує підписати цю угоду на листопадовому саміті у Вільнюсі.

Учора Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій ідеться про те, що ЄС має захистити країни «Східного партнерства» з огляду на дедалі більший тиск Росії. Документ, поміж іншим, засуджує дедалі більші намагання Кремля перешкоджати поглибленню політичних і торговельних зв’язків України, Вірменії, Грузії й Молдови із Європейським союзом.
XS
SM
MD
LG