Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат обвинуваченого в тероризмі каже, що в неї викрали документи


У Дніпропетровську цієї ночі невідомі пошкодили й пограбували авто адвоката і сестри одного з обвинувачених у тероризмі Дмитра Реви Оксани Томчук. Про це Радіо Свобода повідомила сама Томчук.

За її даними, з авто зникли лише документи, які стосуються справи проти її брата, – копії скарг на порушення прав її підзахисного тощо, водночас цінні речі – автомагнітола, дорогі окуляри, шкіряна візитниця – залишились у машині.

Як зауважила Оксана Томчук, зниклі документи є важливими, але вони не становлять таємниці і стосуються виключно справи про теракти у Дніпропетровську, Запоріжжі і Харкові, адвокатської і громадської діяльності Томчук як захисниці Реви та координатора громадської ініціативи «4Reva».

Томчук цей інцидент називає «спробою тиску» на неї як адвоката.

«Дана подія пов’язана винятково з намаганням тиснути на мене. Із автомобіля не зникла жодна річ, яка б могла зацікавити потенційних грабіжників, натомість з автомобіля зникли документи. Вони були достатньо ретельно переглянуті, вони були вийняті з файлів і досить уважно перебрані. Документи були не в оригіналах, але я вважаю, що те, що вони зникли, вказує на мету проникнення в мій автомобіль. Звісно, це мене не зупинить і я буду домагатись кваліфікувати цю подію як перешкоджання законній діяльності адвоката», – сказала Радіо Свобода Оксана Томчук.

Справу наразі з’ясовує Індустріальний районний відділ міліції Дніпропетровська, кримінальне провадження обіцяють порушити до кінця дня.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали від держави 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні інших терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG