Доступність посилання

ТОП новини

Через повінь на Одещині відселили майже 600 людей – рятувальники


Кілька районів півдня Одеської області затопило через тривалі сильні дощі, що тривають досі. Як повідомляє прес-служба управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, найбільше постраждали Тарутинський і Арцизький райони.

Станом на 15:00 сьогодні з підтоплених будинків відселили майже 600 людей, зокрема 90 дітей. Їх розмістили в приміщеннях сільських рад і в будинках культури.

«24 людей, серед яких були діти, літні люди і особи, не здатні самостійно пересуватися, рятувальникам довелося виносити на руках і переправляти в гумових човнах», – повідомили в ДСНС.

У службі також уточнили, що внаслідок прориву дамби за 5 кілометрів від села Красне були підтоплені півсотні житлових будинків із населенням 195 людей.
(Відео управління ДСНС в Одеській області)

Райавтодор продовжує роботи з відновлення автомобільного сполучення в селі Перемога. На мосту автодороги Перемога-Березине утворилася промоїна завглибшки до двох метрів, повідомляють рятувальники. Рух транспорту заблокований. При цьому в селі вода зруйнувала один будинок, ще шість підтопила.

Найгірша ситуація, за повідомленням, у селі Березине, де рівень води сягає від 80 сантиметрів до 1 метра в деяких місцях. Тут вода зруйнувала 11 житлових будинків, ще 30 будинків перебувають під загрозою руйнування, повідомили в ДСНС.

За прогнозами синоптиків, в Одеській області 14 вересня очікується сильний, а подекуди – дуже сильний дощ і гроза.
XS
SM
MD
LG