Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура кваліфікувала пожежу в Макіївці, в результаті якої загинули 3 особи, як навмисне знищення майна


Прокуратура Донецької області вже розпочала розслідування за фактом пожежі, що сталася в житловому будинку в Макіївці. Наразі прокуратура кваліфікує це як навмисне знищення або руйнування майна.

Через пожежу загинуло три людини та одна постраждала. Згоріло дві квартири, пожежники евакуювали 39 людей.

Як пояснили в Державній службі з надзвичайних ситуацій, повідомлення про пожежу надійшло о 14:39, а о 17:10 пожежу було ліквідовано. В ліквідації брали участь 57 пожежників із Донецька, Макіївки та Харцизська. Було залучено 14 одиниць техніки.

Очевидці, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, звинувачують рятувальників у затримці пожежних драбин та у відсутності брезенту, оскільки людям довелося стрибати з палаючих квартир. Брат із сестрою вистрибнули з сьомого поверху, обидва загинули вже в той час, коли на місці аварії були пожежники.

Андрій Мартиняк, начальник Макіївського управління держслужби з питань надзвичайних ситуацій, пояснив: «На момент, коли люди вистрибували, у нас тут було лише два підрозділи. Три людини працювали у під’їзді, намагалися проникнути до них. І з тильного боку будинку три людини, тобто коли люди просили про допомогу, з цього боку був один водій».

За словами рятувальника, вони були неправильно інформовані про масштаби пожежі.
XS
SM
MD
LG