Доступність посилання

ТОП новини

У Криму громадські активісти закликали владу «не будувати стіни перед журналістами»


Кримські громадські активісти і журналісти під стінами Ради міністрів Криму в Сімферополі протестували проти утисків мас-медіа і закритості влади. Акцію «Будуємо мости, а не стіни» у пам’ять Георгія Гонгадзе і на захист кримських журналістів ініціювали правозахисна організація «Дія» і Сімферопольська медіа-профспілка.

Учасники пікету закидали Раду міністрів автономії паперовими літачками, зробленими з відписок чиновників на інформаційні запити журналістів. Вони також збудували з картонних коробок символічну стіну, яку, як сказала правозахисник Олександра Дворецька, вибудувала влада і чиновники від журналістів і виборців.

За словами ініціатора акції, журналістки Ганни Андрієвської, без солідарних дій журналістів і громадськості влада й далі залишатиметься безконтрольною, тиснутиме на мас-медіа.

Учасники акції вшанували пам’ять відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе, викраденого 16 вересня 2000 року правоохоронцями. Під стінами Ради міністрів АРК вони встановили символічний портрет загиблого журналіста і запалили свічки пам’яті.
XS
SM
MD
LG