Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку хотіли зірвати акцію солідарності журналістів – організатор


У Донецьку сьогодні ввечері журналісти зібралися, щоб вшанувати пам’ять Георгія Гонгадзе та всіх загиблих за часи незалежності України журналістів. Однак на цей же час біля стели «На честь журналістів та письменників» заявку на проведення акції подала ініціативна група «За здоровий спосіб життя».

Група молодиків приблизно з 10 осіб прийшла на акцію журналістів. Однак начальник управління по зв’язках з громадськістю Донецької міськради Максим Ровенський пояснив молодим людям, що проведення їхньої акції на честь дня працівника фізичної культури буде не доречним. На місці подій були присутні представники правоохоронних органів у формі та без, тож група чоловіків у спортивних костюмах пішла.

Пам’ятний знак знаходиться зовсім не в центрі міста, раніше жодні ініціативні групи тут свої заходи проводити не планували. Олексій Мацука, головний редактор інтернет-видання «Новини Донбасу», сказав: «Поки не буде розслідувана справа Гонгадзе, кожен журналіст буде в небезпеці. І ця справа тягне за собою Україну з країн з високим рівнем свободи слова постійно в мінус. Постійні факти порушення прав журналістів та свободи слова фіксуються та ні для кого не секрет». 20 журналістів запалили свічки та поставили їх біля пам’ятного знаку. Ліна Кущ, кореспондент «Урядового кур’єру», пояснила Радіо Свобода, що прийшла вшанувати пам’ять не лише Георгія Гонгадзе, але й Ігоря Александрова, незалежного журналіста зі Слов’янська, який був побитий через свою жорстку позицію стосовно проявів корупції у владі, й інших загиблих українських журналістів.
XS
SM
MD
LG