Доступність посилання

ТОП новини

Азаров доручив поінформувати бізнес про переваги зони вільної торгівлі з ЄС


Микола Азаров
Микола Азаров
Премʼєр Микола Азаров доручив низці міністерств поінформувати підприємців про переваги приєднання України до зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. Ініціатива глави уряду прозвучала на нараді 16 вересня, інформує сайт Кабміну.

«Під час наради була зазначена доцільність вжити додаткових заходів з метою інформування провідних національних компаній, галузевих асоціацій товаровиробників про переваги і можливості поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС в рамках угоди про асоціацію», – йдеться у повідомленні прес-служби уряду.

У Кабінеті міністрів наголошують, що зона вільної торгівлі «відкриває можливості для нарощування експорту до країн ЄС і ними треба грамотно скористатися».

«Водночас угода визначає захисні заходи та перехідні періоди, передбачені з метою мінімізації можливих негативних наслідків для вітчизняних виробників, і ці інструменти необхідно використати для підвищення конкурентоспроможності вітчизняних товарів і послуг», – йдеться у повідомленні.

Відповідальність за цю роботу буде покладено на Мінекономрозвитку спільно з Мінпромполітики, Мінагрополітики, Міненерговугілля та Мінінфраструктури.

Також, за даними прес-служби уряду, перед зазначеними міністерствами поставили завдання опрацювати можливість проведення консультацій з ЄС та РФ, у тому числі й у тристоронньому форматі, «з метою ефективного застосування положень угоди про зону вільної торгівлі з СНД та угоди про асоціацію з ЄС в частині ЗВТ».
XS
SM
MD
LG