Доступність посилання

ТОП новини

«Гроші є – доріг немає»: у Львові протестували проти поганих доріг


Десять активістів громадської організації «Молодь за розвиток Львівщини» протестували біля приміщення Львівського окружного адміністративного суду проти поганого стану доріг в області. Громадська організація звернулася з позовом до суду на бездіяльність Львівської облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Львівська облрада ухвалила програму про ремонт доріг в області, а це понад 48 мільйонів гривень, за які мали б відремонтувати сільські дороги. Зараз ми бачимо, що є вересень, а дороги не відремонтовані. А ще оголосити тендер, а це місяць, коли розпочнуть роботи? Восени, коли температура низька і дощі. Тобто, може бути нераціональне використання коштів», – розповів Богдан Христавчук, керівник громадської організації.

Жителі села Рогозно Самбірського району неодноразово перекривали дорогу в селі, але дорога і далі у жахливому стані, заявив селянин Володимир Виноградський. Чоловік тричі на рік ремонтує власну машину через погану дорогу.

Мешканці Красного Буського району сьогодні перекрили дорогу в селі з вимогою її відремонтувати.

Демонстранти кажуть, що на Львівщині найгірші дороги в Україні, і це підтверджує звітність «Укравтодору». За словами учасників акції, цього року на ремонт доріг, згідно з обласною програмою і державними субвенціями, передбачено загалом майже 200 мільйонів гривень, але нині ці гроші не освоєні, роботи тривають повільно.

Окрім цього, громадські активісти звернули увагу на те, що через стан доріг до хворого вчасно не приїжджає «швидка допомога», стається більше дорожніх аварій.

Слухання справи за позовом громадської організації на бездіяльність Львівської ОДА суд переніс на 10 жовтня.
XS
SM
MD
LG