Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко пояснила, чому вона проти єдиного кандидата


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Засуджена екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що в першому турі президентських виборів 2015 року єдиний кандидат від опозиції тільки зашкодить загальній перемозі. Про це вона сказала в інтерв’ю «Українській правді».

Лідер опозиції поки що не хоче говорити про ймовірність своєї участі у виборах.

За її словами, єдиним кандидатом від опозиції має стати той, хто отримає найбільше голосів у першому турі голосування.

«Це чесно, прозоро, демократично. Це є єдиний можливий всенародний праймеріз. Я противник висунення єдиного кандидата в президенти України від опозиції в першому турі виборів», – заявила Тимошенко.

За її словами, наступні вибори будуть «найжорстокішими і найбруднішими» за часів Незалежності, тому опозиція не має права їх програти.

«Саме тому я вважаю, що ключовою стратегією майбутніх виборів є забезпечення максимальної демобілізації виборців Януковича і в той же час гарантування радикальної мобілізації всіх прихильників демократичних сил», – сказала Тимошенко.

Вона також додала, що єдиний кандидат уже в першому турі дозволить політтехнологам Януковича вкотре поділити країну на Схід і Захід і виграти вибори.

Крім того, Тимошенко заявила, що злиття опозиційних сил іде нормально, а «тушки» у парламенті – результат роботи влади.

За словами екс-прем’єра, злиття партій «Батьківщина», «Фронт змін» і «Реформи і порядок» було правильним стратегічним ходом.

«Зараз я працюю над другою хвилею партійного об’єднання. Я нікому не дозволю розхитувати нашу з Арсенієм єдність», – заявила Тимошенко.

«Проблема «тушок» – це проблема політичної корупції, яку в парламенті інституціонували Клюєви-Арбузови-Льовочкіни. Це свідоме розбещення шаленими грошима слабких та недосвідчених людей», – заявила Тимошенко.

«А про самих «тушок» мені нічого не хочеться казати, це як у в’язницях: є політичні, а є … назвемо їх «нещасні». Останніх не вважають за людей, їх викидають із кожної тюремної камери, з ними навіть не вітаються», – додала вона.

Юлія Тимошенко відбуває 7-річне ув’язнення у справі про підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. На даний час колишній прем’єр перебуває на лікуванні в харківській лікарні.
XS
SM
MD
LG