Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ має докази для оголошення замовника вбивства Гонгадзе – Кузьмін


Ренат Кузьмін
Ренат Кузьмін
Генеральна прокуратура України має достатньо доказів, щоб оголосити про можливих замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін сьогодні в Берліні, передає «Укрінформ».

«Слідчий підрозділ, яким я керую, достатньо ефективно попрацював над встановленням замовника, підбурювачів та інших співучасників даного вбивства. У нас зібрано достатньо доказів для того, аби оголосити про підозру в організації цього злочину», – сказав він.

Водночас Кузьмін не зміг відповісти на запитання, коли справу можуть передати до суду.

«Рішення про те, яку справу, в якому порядку і в які строки буде передано в суд, ухвалює генеральний прокурор України», – пояснив він.

Напередодні в інтерв’ю News24ua Кузьмін уже заявляв про те, що слідство встановило замовника вбивства Гонгадзе.

Убивство Георгія Гонгадзе було скоєне восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у його вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України: Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича – і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. У січні цього року суд засудив до довічного ув’язнення колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста. Замовники вбивства досі не покарані.
XS
SM
MD
LG