Доступність посилання

ТОП новини

У столиці почалися «Дні Львова у Києві»


У Києві біля Лаври на гостей очікує Львів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00
У Мистецькому Арсеналі розпочалися «Дні Львова у Києві». Запашна львівська кава, шоколад, пляцки й сирники, а також українська зі Львова – все це має якнайкраще відтворити дух і смак Львова.

«Ми поставили перед собою завдання максимум, – говорить автор ідеї заходу Іван Васюник, – за 4 дні дати можливість гостям, киянам побачити й відчути Львів у такому обсязі, в якому ви не можете його побачити й відчути за 4 дні, перебуваючи у Львові».

Аби гості фестивалю могли повністю відчути особливу львівську атмосферу, організатори (Львівське товариство у Києві, львівська міська влада) привезли до столиці акторів, музикантів, екскурсоводів і навіть кнайпи.

«Кава, шоколад і тиснява», – ось що має відтворити Львів у Києві, вважає режисер-постановник дійства Василь Вовкун.

Крім шоколаду киянам пропонують познайомитися зі Львовом художнім, архітектурним, інтелектуальним, мистецьким та спортивним. Діти зможуть розмалювати шоколадних левів. Дорослі ж – послухати батярську музику, поспілкуватися зі Святославом Вакарчуком або потанцювати з Русланою.

На думку львів'ян, саме місто Лева є воротами України до Європи. Тому на фоні останніх подій «Дні Львова у Києві» повинні прискорити євроінтеграційні процеси, говорить режисер-постановник Василь Вовкун.

«Ми не в буквальному розумінні будемо закликати: «Давайте підемо до Європи!». Але намагатимемося через атмосферу передавати, що саме Львів є отаким незвичним, і завжди він вражає і гостинністю, і відкритістю, і має сентиментальність до всього українського, і разом з тим – до європейського», – зазначає він.

Деталі та програму фестивалю можна переглянути на офіційному сайті. Завершиться він 22-го вересня.
XS
SM
MD
LG