Доступність посилання

ТОП новини

Половина киян хочуть виборів у столиці в 2013, 70% вважають Київраду нелегітимною – опитування


Майже половина жителів української столиці виступають за проведення місцевих виборів у Києві цього року й менше ніж чверть – у 2015 році. Як повідомив голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко на прес-конференції в четвер, про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення КВУ.

Згідно з опитуванням, 48% киян підтримують проведення місцевих виборів у столиці цього року, 22,5% готові чекати цих виборів до 2015 року. Також 70,5% опитаних вважають, що Київська міська рада є нелегітимною, 28% – уперше чують про це і 2% не змогли відповісти на запитання.

51% опитаних вважають, що перешкоджає проведенню виборів президент, і ще 37% вважають, що йому це вигідно. 48% респондентів вважають, що перешкоджає призначенню виборів парламент, і 36% упевнені, що йому це вигідно. Згідно з опитуванням, 53,5% опитаних упевнені, що прийдуть на вибори, 28% заявили, що, найімовірніше, прийдуть. 8% опитаних сказали, що точно не братимуть участі у виборах, і 6% сказали, що, найімовірніше, не візьмуть участі у виборах.

Отже, наголосив Черненко, явка виборців, згідно з опитуванням, може становити понад 80%. Опитування проводилося з 27 серпня по 9 вересня. Загалом було опитано 1209 респондентів, похибка вибірки в середньому не перевищує 2,5%.

Опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, і вимагає призначення виборів у столиці. Сьогодні учасники громадської ініціативи «Рух Гая Фокса» прийшли під парламент вимагати проведення виборів у Києві.
XS
SM
MD
LG