Доступність посилання

ТОП новини

Стабільність гривні має надійну основу – радник голови НБУ


Стабільність гривні базується на низькій інфляції, поліпшенні платіжного балансу та початку відновлення економіки і може бути підтримана відновленням фінансової співпраці з МВФ, заявив агентству «Інтерфакс-Україна» керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький.

«Збурювальних чинників, окрім прогнозів експертів, що знову пожвавилися, немає. Стабільність гривні має надійну базу» – наголосив він.

Литвицький зазначив, що вже декілька років в Україні інфляція перебуває на дуже низькому рівні, тому громадяни починають до неї звикати й нарощують заощадження.

«А якщо громадяни не тікають від гривні (а депозити населення цього року зростають унікально), це означає, що перспектива національної валюти та її курсу покращується», – наголосив радник.

Він додав, що, на відміну від попереднього виборчого року, цього року передвиборчих девальваційних очікувань на ринку не буде. Він наголосив, що якщо за вісім місяців минулого року інтервенції НБУ на валютному ринку становили близько 2 мільярди доларів, то цього року вони впали вчетверо.

Литвицький також нагадав, що Нацбанк раніше продемонстрував, що має також широкий набір адміністративних заходів, рішучість і досвід їх застосування, у чому вже неодноразово переконувалися валютні спекулянти.
XS
SM
MD
LG