Доступність посилання

ТОП новини

У США стартувала ракета-носій, участь у створенні якої брали українські фахівці


Старт ракети
Старт ракети
Новий американський вантажний космічний корабель «Сігнус» у середу вирушив до Міжнародної космічної станції за допомогою ракети-носія «Антарес», участь у створенні якої брали українські ракетобудівники. Про це сьогодні повідомили в Дніпропетровському державному конструкторському бюро «Південне». За даними з «Південного», головний розробник ракети-носія – корпорація Orbital Science Corporation (CША).

Ракета складається з двох ступеней. Основну конструкцію першої ступені розробили фахівці бюро «Південне», а виготовили на Південному машинобудівному заводі в Дніпропетровську в кооперації з українськими підприємствами Харкова, Києва та Чернігова.

«Підготовка ракети-носія «Антарес» до запуску, її випробування і пуск виконані за участю фахівців ДП «Південне», ДП «Південний машинобудівний завод», НВО «Хартрон-Аркос». Українські фахівці у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності», – зазначено в повідомленні.

Ракета-носій «Антарес» призначена, в першу чергу, для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів. Вона складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля «Сігнус» (третя ступень).

Кооперація учасників програми «Антарес» є унікальною, оскільки в рамках цієї програми українська сторона вперше виконує весь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення основної конструкції для ракети-носія на замовлення Національного космічного агентства США.

Космічний корабель доставить екіпажу орбітального комплексу близько 700 кілограмів вантажів. Подорож до МКС триватиме чотири дні". Спочатку корабель вийде на опорну орбіту, а в неділю має відбутися його стикування зі станцією.
XS
SM
MD
LG