Доступність посилання

ТОП новини

Янукович про справу Тимошенко: ми не сказали ні «так», ні «ні»


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович заявляє, що вирішення питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко ще не знайдено, але вирішення його лежить у законодавчій площині.

«Ми намагаємося, і шукаємо сьогодні, як підійти до найскладнішого питання стосовно Тимошенко. Я вдячний місії Європарламенту Кокса-Квасневського, яка разом з Україною шукає вихід із цієї ситуації. Якби вона була проста, було б дуже просте питання, дуже проста відповідь. Це питання дуже непросте, тому в нас іще є час, і ми відповідно до плану, який є, працюватимемо. Поки що ми не сказали ні «так», ні «ні», – сказав Янукович під час дискусії на 10-ій Ялтинській щорічній зустрічі «Ялтинська європейська стратегія», відповідаючи на запитання одного з лідерів опозиції Арсенія Яценюка про вирішення проблеми помилування Тимошенко.

«Відповідь має бути в площині, яка дала б нам змогу в законодавчому полі знайти рішення», – додав Янукович, наголосивши, що це питання ускладнюється тим, що в судах перебуває ще кілька справ про завдання збитку України.

Раніше в ефірі «5 каналу» комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле відзначив істотне зрушення у виконанні Україною критеріїв, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Проте він також зауважив, що деякі питання залишаються не вирішеними.

«Залишаються ще не вирішеними питання, деякі законопроекти, які мають надійти до Верховної Ради та пройти, принаймні, перше читання. Також є питання політично мотивованої юстиції та звіту місії Кокса-Квасневського, що вплине на остаточне рішення країн-членів», – заявив Фюле.
XS
SM
MD
LG