Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: звільнення Тимошенко залежить від неї самої


Президент України Віктор Янукович називає некоректним порівняння справ колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Про це Янукович заявив на 10-ій Ялтинській щорічній зустрічі, відповідаючи на запитання Луценка про те, чому б президенту не підписати помилування Тимошенко так само, як він раніше зробив у його випадку, створивши тим самим прецедент.

«Щоб вас це не образило, порівняння з Тимошенко в прямому і переносному сенсі… – ви в різних вагових категоріях. Тому не беріть на себе зайвого. Не рівняйте себе», – сказав Янукович Луценкові.

Президент додав, що радий бачити Луценка на волі. «Я з самого початку казав і вашим колегам, і тим, хто займався вашою справою, що це – дурниця… Я був категорично проти, щоб ви сиділи, категорично проти», – заявив Янукович.

Повертаючись до Тимошенко, Янукович заявив, що, напевно, немає більш зацікавленої людини, ніж він, щоб це питання було вирішене.

«Але є перешкоди... Потрібно дати відповіді на ті справи, які перебувають у судах, а відповідь може дати тільки суд або добровільне рішення Тимошенко», – заявив Янукович.

Тому, за словами глави держави, це питання є непростим, а відповідь перебуває в площині знаходження компромісу за участі самої Тимошенко.

Європейські політики неодноразово заявляли, що вирішення долі Тимошенко – одна з умов для підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС.
XS
SM
MD
LG