Доступність посилання

ТОП новини

Судно Greenpeace конвоюють до Мурманська


В Австралії пікетують посольство Росії на захист активістів Greenpeace
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00
Російські прикордонники доправляють криголам екологів, які протестують проти нафтовидобутку в Арктиці, до порту Мурманськ після того, як напередодні взяли судно під контроль.

У представництві прикордонної служби Мурманська заявили, що капітана судна «Арктік Санрайз» допитують, а повне розслідування почнеться тоді, коли судно прибуде в порт. За повідомленням, це має статися через три дні.

Російська ФСБ, яка контролює прикордонну службу країни, звинуватила капітана судна в здійсненні «незаконної діяльності».

Директор російської арктичної програми Greenpeace Володимир Чупров описав операцію прикордонників: «Приблизно восьмеро людей у масках зі спецобладнанням увірвалися на корабель, вигукуючи: «Ми з ФСБ». Вони зібрали команду на кормі, на вертолітному майданчику, погрожуючи зброєю, поставили на коліна. Утримували так людей тривалий час. Провели обшук, вилучили всі комп’ютери і носії інформації».
Представники Greenpeace повідомили про штурм їх криголама в Печорському морі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

Активісти Greenpeace проводять акції протесту проти дій російських прикордонників. Пікети відбуваються біля офісів «Газпрому» і будівель російських посольств у різних країнах.

Напередодні ввечері на криголам з вертольота висадилися озброєні російські прикордонники. Вони затримали 25 активістів Greenpeace, четверо з яких – громадяни Росії. Екологи проводили мирну акцію протесту проти видобування нафти «Газпромом» в Арктиці.

Greenpeace вимагає від російської влади негайно звільнити затриманих активістів і незаконно захоплений корабель.

Міжнародна організація висловлює побоювання щодо ймовірності розливу нафти, що може знищити три заповідники з білими ведмедями, моржами і рідкісними птахами.
XS
SM
MD
LG