Доступність посилання

ТОП новини

Фюле, Більдт і Брок нагадали Януковичу про важливість прогресу в справі Тимошенко


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Комісар ЄС з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і голова комітету з питань закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок заявили президенту України Віктору Януковичу про важливість прогресу в справі колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Про це йдеться у спільній заяві європейських політиків, оприлюденій на офіційному сайті комісара ЄС.

Згідно із заявою, під час зустрічі сьогодні в Ялті європейські політики визнали рух України вперед у низці конкретних питань, пов’язаних з підписанням угоди про асоціацію, наголосили на важливості прогресу в питаннях виборчого законодавства, законодавства про генеральну прокуратуру, а також щодо справи Юлії Тимошенко.

За повідомленням, вони наголосили на тому, що часу до Вільнюського саміту «Східного партнерства» залишається все менше, і що потрібні додаткові зусилля для забезпечення рішучих дій та видимого прогресу у виконанні критеріїв для підписання угоди про асоціацію, визначених Радою закордонних справ ЄС.

При цьому Фюле, Більдт і Брок наголосили, що ЄС залишається на боці України в питаннях неприпустимого зовнішнього тиску, пов’язаного з підписанням угоди про асоціацію.

XS
SM
MD
LG