Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК звернеться до ВАСУ за роз’ясненнями щодо мандата Маркова


Ігор Марков
Ігор Марков
Центральна виборча комісія звернеться до Вищого адміністративного суду України для того, щоб він роз’яснив порядок виконання рішення про позбавлення депутатського мандата Ігоря Маркова. Про це повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

«ЦВК не може домислювати норми закону, не може створювати нові норми, оскільки це буде перевищенням її повноважень, і за це передбачено відповідальність у кримінальному законодавстві», – заявила Усенко-Чорна.

За її словами, «не існує встановленого законом способу виконання рішення суду, і таким чином ЦВК поставлено в дещо своєрідне становище».

Усенко-Чорна також не виключила, що ЦВК може звернутися для роз’яснення до відповідного комітету Верховної Ради.

12 вересня Вищий адмінсуд зобов’язав ЦВК скасувати реєстрацію депутатом парламенту Маркова. Суд визнав доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах на окрузі №133, де обирався Марков.

Сьогодні на засідання парламенту спікер Володимир Рибак озвучив рішення Вищого адмінсуду в справі Маркова. За його словами, це судове рішення набуває чинності з моменту його оголошення і не може бути оскаржене.
XS
SM
MD
LG