Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає українців залишити місця протестів у Туреччині


Демонстранти в Стамбулі, 10 вересня 2013 року
Демонстранти в Стамбулі, 10 вересня 2013 року
Міністерство закордонних справ закликає громадян України негайно залишити місця проведення акцій протестів у Туреччині. Про це йдеться повідомленні прес-служби МЗС.

«У зв’язку із проведенням окремих акцій протесту на території Турецької Республіки, зокрема в містах Стамбул і Анкара, громадянам України, які наразі перебувають у Туреччині, рекомендується уникати участі в зазначених акціях, а у разі потрапляння в місця їхнього проведення, негайно залишати відповідні райони», – сказано в повідомленні.

МЗС рекомендує українцям при потраплянні в надзвичайні ситуації звертатися в посольство України в Туреччині і надає відповідні телефони.

Цього місяця в Туреччині поновилися акції протесту з вимогою відставки уряду Реджепа Тайїпа Ердогана.

Влітку акції, які почалися як протест проти плану ліквідації невеликого парку Таксім-Ґезі біля площі Таксім у Стамбулі, переросли в політичні виступи з вимогою відставки прем’єра й уряду Туреччини і в сутички з поліцією, які поширилися й на інші міста країни. Під час масових заворушень, які протривали кілька тижнів, потерпіли близько восьми тисяч осіб, із цими заворушеннями також пов’язують смерть кількох людей. Після того, як масові акції розігнала поліція, окремі протести у Стамбулі і столиці Анкарі час від часу спалахують досі.
XS
SM
MD
LG