Доступність посилання

ТОП новини

Регіонал Калетнік каже, що не тисне на вінницьких селян


Григорій Калетнік
Григорій Калетнік
Депутат із фракції Партії регіонів Григорій Калетнік заявляє, що не причетний до звільнення директора сільськогосподарського підприємства «Іллінецьке» Вінницької області.

«Останнім часом ЗМІ широко і зацікавлено подають матеріали по державному підприємству ДП «СП «Іллінецьке» Вінницької області. Приводом для цього є пікетувальники з цього підприємства, які організовані директором і його заступниками. Пікетувальники на плакатах та словами звинувачують мене у причетності до звільнення директора цього ДП «СП «Іллінецьке» з метою заволодіння землею та майном підприємства. Відповідально заявляю – це є неправдива інформація», – йдеться в листі-спростуванні, надісланому Калетніком редакції Радіо Свобода.

За словами депутата, в травні до нього звернулися працівники ДП «СП «Іллінецьке» і подякувализа допомогу в розпаюванні землі у минулому 2012 році. «Але попросили, щоб розпаювання майна підприємства, яке має в них відбутись провести під додатковим контролем. Так як вони не довіряють своєму керівництву в особі директора, головного зоотехніка, головного бухгалтера», – каже депутат.

Минулого тижня близько півсотні селян з Вінниччини приїхали під Верховну Раду просити про захист від спроб захопити контроль над сільськогосподарським підприємством «Іллінецьке». За словами організаторів протесту, керує захопленням підприємства народний депутат від Партії регіонів Григорій Калетнік. Тиск на підприємство почався саме після його візиту, кажуть селяни.

Основні вимоги протестувальників – повернути попереднього керівника підприємства Олексія Гребенюка, якого, за заявою організаторів мітингу, звільнили незаконно й безпідставно, і завершити роздержавлення, яке триває уже два роки.
XS
SM
MD
LG