Доступність посилання

ТОП новини

Асоціація з ЄС позбавить Київ привілеїв у торгівлі з Росією – Медведєв


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв
Після укладення Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом Київ втратить особливий партнерський режим торгівлі з Москвою. Про це заявив прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

«У цьому разі для України особливий режим, скажімо так, партнерський, який діяв досі, закінчиться. Так, ми будемо дружити, торгувати, але це буде торгівля така сама, як ми її ведемо з нашими іншими партнерами, – без будь-яких привілеїв, навпаки, можливо, навіть з обмеженнями», – сказав Медведєв.

Він зауважив, що в разі, якщо асоціація України з Європейським союзом буде укладена, керівництво України «не повинно обманювати людей».

За словами російського прем’єра, це серйозний вибір українського керівництва, і «вони мають гранично відверто і серйозно сказати про те, що вони будуть в Європі, наприклад, перебувати на рівні Греції, Кіпру, але в Митному союзі їх не буде». «Не потрібно обманювати людей, на двох стільцях сидіти не вдасться», – сказав Медведєв.

Київ розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС в листопаді у Вільнюсі на саміті «Східного партнерства». Водночас українська влада заявляє про намір співпрацювати з Митним союзом у рамках, які б не порушували домовленості з ЄС.
XS
SM
MD
LG