Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Янукович – серед спікерів першого дня дебатів у Генасамблеї ООН


У Нью-Йорку розпочинаються загальні дебати в рамках сесії Генеральної асамблеї ООН. Згідно з програмою на сайті організації, серед спікерів ранкового засідання – зокрема й президент України Віктор Янукович. Його виступ запланований після виступу президента ПАР Джейкоба Зуми.

Окрім того, у перший день дебатів виступатимуть і президенти США й Ірану Барак Обама та Хасан Роугані. Західні інформагенції ставлять їхні прізвища в один ряд під час повідомлення про відкриття у Нью-Йорку загальний дебатів, водночас Роугані виступатиме на сесії удень, тоді як Обама буде серед перших спікерів ранкового засідання.

Формат участі Ірану у цьогорічному засіданні Генасамблеї ООН – одна з тем, які перебувають у центрі уваги журналістів. Незадовго до початку 68-ї сесії Генасамблеї ООН президент США Барак Обама написав листа новообраному іранському лідеру Хасану Роугані – попри те, що з 1980 року між країнами немає дипломатичних відносин.

Західні видання навіть писали про ймовірність зустрічі Обами та Роугані в Нью-Йорку, однак, як повідомили у Білому домі, у графіку глави держави бесіди з Роугані не заплановано.

Водночас у четвер у Нью-Йорку переговори проведуть міністри закордонних справ Ірану та США. До них долучаться також представники Великобританії, Франції, Німеччини, Росії та Китаю. Сторони говоритимуть про іранську ядерну програму.
XS
SM
MD
LG