Доступність посилання

ТОП новини

Київ відстежує ситуацію із затриманням активістів Greenpeace, зокрема, українця


Генконсульство України у Санкт-Петербурзі відслідковує ситуацію із затриманням російською стороною представників міжнародної екологічної організації Greenpeace, які перебували на борту судна «Арктик Санрайз» і серед яких був один громадянин України. Про це повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Генконсульство України у Санкт-Петербурзі відстежує ситуацію, тримає контакт з відповідними органами Росії і буде намагатися при першій можливості зв’язатися з нашим громадянином для того, щоб з’ясувати його стан і потреби», – сказав Перебийніс.

Він також повідомив, що на цьому судні перебували громадяни інших держав.
За словами Перебийноса, остаточної інформації щодо причин затримання судна у МЗС України поки що немає. «Наскільки ми розуміємо, воно було затримано через небезпечний маневр, який це судно здійснювало», – сказав речник МЗС.
Перебийніс повідомив, що зараз судно прийшло у порт Мурманська і перебуває на рейді цього порту.

Сьогодні Слідчий комітет Росії повідомив, що порушив проти активістів Greenpeace справу про піратство за акцію біля морської платформи «Газпрому».

19 вересня міжнародна група екологів намагалася провести акцію протесту проти видобування нафти на Арктичному шельфі – на нафтовій платформі Росії в Печорському морі. Пізніше їхній корабель «Арктік Санрайз» взяли штурмом російські прикордонники, які вирішили конвоювати судно до Мурманська.
XS
SM
MD
LG