Доступність посилання

ТОП новини

Власенко каже, що нічого не знає про компроміс у питанні Тимошенко


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що йому невідомо про нібито досягнення компромісу щодо лікування екс-прем’єра України за кордоном.

«Мені здається, що це чергові фантазії названої вами особи», – сказав захисник Тимошенко і додав, що на сьогодні українське законодавство дозволяє лікування будь-якого ув’язненого за кордоном.

За його словами, чинний Кримінально-виконавчий кодекс передбачає, що засуджені мають всі права людини і громадянина, передбачені Конституцією за винятком обмежень, встановлених цим кодексом та законами України.

Крім того, Власенко заявив, що в законі України про основи законодавства про охорону здоров’я передбачається право громадян вирушати на лікування за кордон у разі необхідності тієї чи іншої медичної допомоги хворому, і в разі неможливості отримання такої медичної допомоги в закладах охорони здоров’я в Україні.

При цьому законодавство зобов’язує державні органи сприяти виїзду на лікування громадян за кордон. «Ці дві норми, на думку захисту Тимошенко, дають змогу без будь-яких змін законодавства надати медичну допомогу Юлії Тимошенко», – сказав Власенко.

Депутат від Партії регіонів Інна Богословська в ефірі телеканалу ICTV заявила, що українська влада розглядає варіант з підготовкою законодавства, щоб відправити Тимошенко для лікування за кордоном задля підписання асоціації з ЄС. Також, за словами народного депутата, необхідно підписати двосторонню угоду зі стороною, яка погодиться на лікування екс-прем’єр-міністра.

«У зв’язку з цим ми повинні, або ж можемо піти на цей компроміс. Але всі повинні розуміти, що це неможливо зробити за один день. Але якщо буде політична воля, і якщо цей сценарій буде прописаний, то він цілком реальний», – наголосила Богословська.
XS
SM
MD
LG