Доступність посилання

ТОП новини

Толоконникова каже, що перебуває в ШІЗО, а не в «комфорті», як заявляли представники влади


Засуджена учасниця панк- гурту Pussy Riot Надія Толоконникова заявила в листі, що 24 вересня її таки перевели в штрафний ізолятор виправної колонії в Мордовії. ЗМІ лист Толоконникової передав її чоловік Петро Верзилов.

Таким чином, Толоконникова спростувала інформацію Федеральної служби виконання покарань про те, що вона перебуває у «безпечному місці», в «комфортних умовах» і «має право на необмежене число телефонних дзвінків, користується окремим холодильником і санвузлом».

У листі засуджена повідомляє, що повторно попросила перевести її в іншу колонію, оскільки тут адміністрація погрожує їй убивством.

23 вересня Надія Толоконникова оголосила голодування через те, що її життю погрожував заступник начальника колонії Юрій Купріянов, а також через погані умови утримання.

17 серпня 2012 учасниці групи Pussy Riot Надія Толоконникова , Марія Альохіна та Катерина Самуцевич були засуджені на два роки колонії за виступ у московському храмі Христа Спасителя з панк-молебнем «Богородиця, Путіна прожени!». Покарання Самуцевич незабаром було замінено на умовне.
XS
SM
MD
LG