Доступність посилання

ТОП новини

Путін: активісти Greenpeace не пірати, але порушили норми права


У Росії затриманих активістів Greenpeace доправили у СІЗО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
Президент Росії Володимир Путін заявляє, що активісти Greenpeace, які протестували в Арктиці проти видобутку нафти компанією «Газпром», не є піратами, але порушили норми міжнародного права. Про це Путін заявив на Міжнародному арктичному форумі.

«Формально вони намагалися захопити платформу, і наші правоохоронці, наші прикордонники не знали, хто намагається захопити цю платформу», – сказав російський президент.

Тим часом, активістів Greenpeace, затриманих російськими прикордонниками у Печорському морі, доправили у слідчі ізолятори Мурманська й області.

Російська влада має намір судити за піратство екологів, які протестували в Арктиці проти видобутку нафти компанією «Газпром». У Greenpeace ці звинувачення відкидають. Дії російської влади засудили і правозахисники з «Міжнародної амністії», які наголосили, що ні про яку піратську активність беззбройних екологів не може бути й мови.

Всього прикордонники затримали 30 осіб, серед них є і громадянин України. Станом на 24 вересня, за даними українського МЗС, вийти на звʼязок з українцем не вдалося.

19 вересня міжнародна група екологів намагалася провести акцію протесту проти видобування нафти на Арктичному шельфі – на нафтовій платформі в Печорському морі. Пізніше їхній корабель «Арктік Санрайз» взяли штурмом російські прикордонники, які вирішили конвоювати судно до Мурманська.
XS
SM
MD
LG