Доступність посилання

ТОП новини

Азаров запропонував Медведєву обговорити, що турбує Росію


Прем’єр-міністр України Микола Азаров запропонував своєму російському колезі Дмитрові Медведєву перейти до предметного обговорення торгових питань, які викликають стурбованість Росії в зв’язку з підписанням угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Як повідомляє прес-служба уряду, про це Азаров заявив під час зустрічі з Медведєвим в Астані.

«Я пропоную перейти від загальних міркувань «що заважає, а що не заважає» до практичного розгляду положень, які викликають суперечливі оцінки та стурбованість наших партнерів. Я за те, щоб знаходити спільну мову і реагувати на реальні загрози, коли вони є, а не на гіпотетичні», – заявив український прем’єр.

Крім того, за повідомленням, на зустрічі сторони, зокрема, обмінялися думками щодо актуальних питань двосторонньої співпраці, співпраці України з країнами Митного союзу.

Прем’єр-міністр зазначив, що уряд України провів аналіз документів, які складають основу функціонування Митного союзу, і дійшов висновку, що до 70 з них Україна може приєднатися.

Як повідомили в Кабміні, сторони також висловили стурбованість тим, що цього року скоротився рівень двостороннього товарообігу майже на 20%, або приблизно на 19 мільярдів доларів. Азаров наголосив, що скорочення відбулося, зокрема, за рахунок того, що Україна відмовилася від надмірних закупок дорогого російського газу.
XS
SM
MD
LG