Доступність посилання

ТОП новини

У Канаді премʼєр-міністра закликали підтримати звільнення Тимошенко


Kанадська група за демократію в Україні закликає премʼєр-міністра Стівена Гарпера втрутитися у процес звільнення Юлії Тимошенко. У групі зазначають, що звільнення колишнього премʼєра «підтвердить заяви України про відданість демократичним цінностям і, що важливо, усуне ключову перешкоду на шляху до підписання угоди про асоціацію з ЄС».

«Ми знаємо, що дехто в Україні заявляє, нібито майбутнє країни у Європі є важливішим за долю «однієї жінки». Однак мова йде не про конкретну особистість – йдеться про дії режиму задля руйнування критичного принципу парламентської демократії – наявності опозиції», – наголошують члени Канадської групи за демократію в Україні.

Водночас в обʼєднанні зазначили, що інтеграція України у ЄС «має ключове значення для забезпечення балансу між демократичними націями та диктатурами». «Всі демократичні держави, зокрема й Канада, мають використати всі свої дипломатичні інструменти, щоб переконати президента Януковича зробити правильне рішення: звільнити Тимошенко і, таким чином, дозволити Україні рухатися вперед», – йдеться у листі групи до премʼєр-міністра Канади.
XS
SM
MD
LG