Доступність посилання

ТОП новини

Президент Янукович багато робить для демократизації України – Данилишин


Українська влада і президент багато роблять для демократизації України, а кроки, яких вони вживають для впровадження європейських стандартів рівня життя, можна лише вітати. Про це в інтерв’ю чеській газеті Právo сказав Богдан Данилишин, колишній міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко, якому Чехія надала політичний притулок.

За його словами, якщо Угода про асоціацію з ЄС в листопаді таки буде підписана, «Віктор Янукович може увійти в історію як президент, який Україну відкрив Європі».

«Візит президента Чехії Мілоша Земана до України свідчить про те, що Україна демократизується і що цю демократизацію європейські держави визнають. Київ, на мою думку, виконав більшість вимог ЄС для підписання угоди про асоціацію і договору про зону вільної торгівлі, а зараз, крок за кроком, ми наближаємося до Вільнюського саміту», – зазначив Данилишин.

На зауваження чеського журналіста, що Данилишин раніше критичніше ставився до української влади, екс-урядовець відповів: «Життя – це зміна. Україна проходить нову стадію розвитку своєї демократії. У цьому напрямку багато що змінилося, особливо за останні півтора року».

Богдан Данилишин – був міністром економіки в уряді Юлії Тимошенко. Пізніше прокуратура видала міжнародний ордер на його арешт. Після арешту чеською поліцією він попросив політичного притулку, який у січні 2011 року отримав. У березні Генпрокуратура закрила кримінальне провадження проти Данилишина, знявши його з міжнародного розшуку.

Президент Чехії Мілош Земан має приїхати в Україну 20-21 жовтня.
XS
SM
MD
LG