Доступність посилання

ТОП новини

Громадські організації пікетують забудови в історичному центрі Києва


Кияни – проти забудови історичного центру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00
Проти забудови в Десятинному провулку Києва і загалом в історичному центрі міста виступили активісти «Збережи старий Київ» й інших громадських організацій.

У провулку Десятинному, де будує офісне приміщення Українська православна церква Київського патріархату, вони обклеїли будівельний паркан і техніку іконками з підписом «Боже, захисти Київ від забудови». Над будівництвом активісти вивісили такий самий банер. Сьогодні такі наліпки з’явилися і на інших будівництвах в охоронній зоні пам’ятки ЮНЕСКО – Софії Київської.

«Представники влади, які нині є, абсолютно не дбають про збереження культурної спадщини, громада їх не контролює. Водночас – їх легко купити. Тому ми апелюємо до вищих цінностей», – пояснив свою позицію один з активістів Ігор Луценко.

У забудовників немає необхідних дозволів ЮНЕСКО і Верховної Ради, наголошують правники громадських організацій, які пікетують забудовників.
Конфлікти із забудовниками тривають і в інших куточках столиці. Сьогодні молодики спортивного вигляду, які охороняють будмайданчик на вулиці Жилянській, побилися з місцевими мешканцями, одного з яких забрала «швидка».
XS
SM
MD
LG