Доступність посилання

ТОП новини

Третина міських рад невеликих міст ігнорують запити громадян – моніторинг


Журналісти в парламенті вимагали ухвалення закону про доступ до публічної інформації, 13 січня 2011 року
Журналісти в парламенті вимагали ухвалення закону про доступ до публічної інформації, 13 січня 2011 року
Третина міських рад невеликих міст і п’ята частина райдержадміністрацій, всупереч закону «Про доступ до публічної інформації», ігнорують запити громадян або надсилають неповні відповіді. Про це заявив директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран, посилаючись на результати моніторингу прозорості влади й місцевого самоврядування, який проводив центр.

За словами Тарана, існує тенденція: чим менше місто, тим більше шансів, що відповідь не буде надана.

Зі свого боку, керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента України Денис Іванеско зазначив, що частину інформації державні органи не надають, посилаючись на закон про захист персональних даних.

За його словами, проблеми можуть бути розв’язані, якщо парламент проголосує за урядовий законопроект №0947, яким передбачено внести зміни до 53 законів і 4 кодексів. Таким чином, як наголошує Іванеско, законодавчу базу буде приведено у відповідність до закону «Про доступ до публічної інформації».

Закон про доступ до публічної інформації Верховна Рада ухвалила в 2011 році – після тривалих закликів громадських організацій та журналістів.
XS
SM
MD
LG