Доступність посилання

ТОП новини

Суд засудив екс-мера Гайсина Гука до 7 років позбавлення волі


У Вінницькій області Гайсинський райсуд засудив колишнього мера Гайсина Анатолія Гука до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Цей судовий вирок Об’єднана опозиція «Батьківщина» розцінює як продовження брутальних політичних репресій в Україні, здійснюваних режимом проти політичних опонентів. Про це йдеться у заяві «Батьківщини».

«Буквально з перших днів на посаді після категоричної відмови піти на співпрацю зі владою розпочалося жорстке цькування Анатолія Гука, були порушені фальшовані кримінальні справи. Завершилися вони розправою над 69-літнім чоловіком, єдина провина якого у належності до опозиційної політичної сили», – наголошується у заяві.

У «Батьківщині» також звернули увагу, що останнє засідання суду, на якому був оголошений вирок, кілька разів переносили.

«Діючи за вказівкою влади, кати у суддівських мантіях добре усвідомлювали свій злочин і тому, щоб приховати його від громади і захисників, неодноразово змінювали день засідання», – сказано у заяві.

Прокуратура Вінницької області у 2012 році порушила кримінальну справу стосовно Гайсинського міського голови. Міського голову Гайсина, головного санітарного лікаря, начальника одного із комунальних підприємств та підприємця звинувачують у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, а також у службовому підробленні. У Гайсині у дні проведення судових засідань відбувались пікети жителів міста, які не згодні із обвинуваченнями щодо мера Гука. Під час виборів мера Гайсина, за Анатолія Гука свої голоси віддали 80% жителів районного центру.
XS
SM
MD
LG