Доступність посилання

ТОП новини

Оніщук: угода про асоціацію не вступає у конфлікт з Конституцією України


Микола Оніщук
Микола Оніщук
Колишній міністр юстиції Микола Оніщук заявляє, що положення проекту угоди про асоціацію, попри заяви деяких політиків, не суперечать Конституції України.

«Будь-який договір – це рівноправна участь сторін. І, відповідно, який не передбачає створення наднаціональних органів і, відповідно, втрату суверенітету. На відміну, до речі, якби Україна стала членом Митного союзу, який передбачає створення наднаціонального органу, так званого Єдиного органу митного регулювання, рішення якого були б обов’язковими для України», – зазначив Оніщук в інтервʼю Радіо Свобода.

«У випадку з Євросоюзом йдеться про координацію, про узгодження взаємних позицій, про взаємну торгову політику, але все це відбувається на підставі договірних, рівноправних стосунків. Тому підстав для твердження, що підписання угоди про асоціацію порушує Конституцію, насправді немає», – додав колишній міністр.

Коментуючи позицію обʼєднання «Український вибір» у питанні підписання угоди про асоціацію з ЄС, Микола Оніщук наголосив, що «Віктор Медведчук – фахова людина зі значним політичним досвідом, але, можливо, після підписання угоди, коли український вибір буде зроблено, їм доведеться міняти назву». «Тому що вести дискусію про вибір уже буде недоречно», – підкреслив екс-міністр.

Повний текст інтервʼю читайте на сайті Радіо Свобода після 12:30
XS
SM
MD
LG