Доступність посилання

ТОП новини

Партія «За Україну!» збиратиме підписи під зверненням до ФІФА щодо санкцій через символіку на стадіонах


Перфоманс під час гімну України. Матч Україна-Сан-Марино
Перфоманс під час гімну України. Матч Україна-Сан-Марино
Лідер політичної партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко закликає всіх небайдужих громадян поставити підписи під петицією до ФІФА, яка запровадила санкції до українських футбольних клубів через використання вболівальниками на стадіонах української націоналістичної символіки.
Про це йдеться у заяві Кириленка.

Як зазначається у документі, партія «За Україну!» обурена рішенням Дисциплінарного комітету ФІФА від 27 вересня 2013 року про застосування санкцій щодо України.

«Ми вважаємо, що дане рішення значною мірою було прийняте під впливом суб`єктивних і однобічних висновків окремих спостерігачів громадської організації ФАРЄ, яка подала викривлений звіт до ФІФА, безпідставно назвавши символи борців за незалежність України проти гітлерівського та сталінського тоталітарних режимів расистськими та образливими», − йдеться у заяві.

Її автори переконані, що ФІФА було невірно поінформоване та «введене в оману заангажованим та упередженим підходом осіб, які мають особисте негативне ставлення до історичних постатей та символів національно-визвольної боротьби українського народу».

«Люди, які боролися проти фашистів та тривалий час були ув’язнені у гітлерівських концтаборах ніколи не були і не можуть бути фашистами», − підкреслюється у документі.

За повідомленням делегата FARE, 6 вересня під час матчу відбірного турніру ЧС-2014 Україна – Сан-Марино (9:0) на стадіоні «Львів-Арена» мали місце прояви неонацизму, зокрема, наявність плакатів і жести уболівальників, що підкидали руки у фашистському вітанні «Хайль, Гітлер!». Також, за даними організації, група уболівальників з 30 осіб зустрічала улюлюканням, що імітує мавпячі крики, будь-які дії на полі натуралізованого бразильця, гравця збірної України Едмара Галовського.

У пʼятницю дисциплінарний комітет ФІФА покарав українську збірну за поведінку вболівальників на матчі Україна-Сан-Марино 6 вересня у Львові.
XS
SM
MD
LG