Доступність посилання

ТОП новини

ФФУ оскаржить рішення ФІФА, коли отримає його повний текст


Федерація футболу України (ФФУ) подасть апеляцію на рішення ФІФА про санкції за поведінку уболівальників під час матчу Україна – Сан-Марино після отримання повного тексту цього рішення.

«Досі ми не маємо повного рішення від ФІФА, а щоб оскаржити його, треба мати повний документ. Немає у нас і мотивувальної частини. Ми просимо ФІФА піти нам назустріч», – сказав перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко сьогодні в Києві.

За його словами, ФФУ відправила листа до Дисциплінарного комітету: «Ми виклали наші міркування письмово і відправили їх до Дисциплінарного комітету. Після 18 вересня ми направляли додаткові уточнення, особливо після того, як до нас звернувся Едмар, який повідомив про те, що ніколи не почувався ущемленим в Україні, і ми також відправили це повідомлення до Дисциплінарного комітету ФІФА. Жодного з доводів України до уваги ФІФА прийнято не було. Тому ми просимо прискорену процедуру ухвалення рішення, щоб мати можливість внести наші додаткові аргументи і просити їх врахувати».

На запитання про те, чи не зможе апеляція ще більше зашкодити ФФУ і збірній України, Стороженко відповів, що оскарження не може призвести до посилення покарання. «Ми використовуватимемо усі можливості для того, щоб довести до відома ФІФА, що не можна так однозначно ставитися до тих моментів, які відбулися на матчі Україна – Сан-Марино».

При цьому Стороженко висловив жаль у зв’язку з тим, що під час останнього матчу чемпіонату України у Львові між «Карпатами» і «Таврією» в неділю фанати знову використовували політичну символіку.

27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України й Польщі відбудеться без глядачів. Крім того, згідно з цим рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні «Арена-Львів» відсьогодні і до закінчення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

У ФІФА дослухалися до інформації організації FARE (Футбол проти расизму в Європі), в якій ідеться про «кілька расистських і дискримінаційних інцидентів» під час матчу Україна – Сан-Марино, що відбувся у Львові 6 вересня. Львів‘янам закидають «показ неонацистських банерів, демонстрацію мавп’ячих вигуків і жестів та нацистського салюту». «Арена Львів» не побачить матчів збірної протягом відбірного циклу чемпіонату світу 2018 року.
XS
SM
MD
LG