Доступність посилання

ТОП новини

Які зони Євросоюзу закриті для України? (Огляд преси)


Київ – Угода про асоціацію з Євросоюзом відкриває українцям можливість працювати на європейському ринку послуг легально і без особливих дозволів. Однак відкриється цей ринок не повністю, попереджає газета «Сегодня». Закритою територією для українських компаній у країнах Євросоюзу залишаються сухопутні та морські перевезення. Також існують інші обмеження, які вводять окремі країни, виходячи з національного законодавства. Утім, як зауважує видання, обмеження щодо надлишку робітників є і з боку України. У статті ««Закриті зони Євросоюзу» розповідається – ким можна і ким заборонено працювати в Європі.

Несприятлива погода останнім часом серйозно скоригувала очікування експертів та гравців ринку щодо врожаю зернових культур. Як прогнозує експерт газети «День», частину врожаю кукурудзи та соняшнику буде втрачено через погодні умови під час збирання, до того ж можливості для проведення сівби озимих культур є вкрай обмеженими, а негативна цінова кон’юнктура і низький рівень доходів не дозволяють фермерам ризикувати, проводячи посівні роботи в неналежних умовах. Як зауважує видання, нині аграрії стали фактично заручниками двох ключових факторів – погоди та держави. Державні новації та погода спричиняють дуже несприятливу ситуацію на ринку. За останні 15 років такої цінової політики щодо зернових культур, як цього року, не було. Практично всі зернові культури виявилися збитковими для дрібних і середніх товаровиробників, стверджує експерт.

Кабмін планує витратити 214 мільярдів гривень на розвиток автомобільних доріг. Уже затверджена відповідна цільова програма на 2013-2018 роки. Кошти з держбюджету, які будуть кинуті на цю справу, колосальні – 133 мільярди 582 мільйони гривень. Як згадує газета «Голос України», днями керівник «Укравтодору» заявив, що дорожні служби, побоюючись відповідальності, не допускають порушень у технології будівництва доріг. Автор статті зауважує, що стимули для структур, що займаються автодорогами, повинні бути іншими. Зараз же виходить, що більше доріг в «Укравтодорі» відремонтують, то більше грошей зароблять. Потрібно боротися із зацікавленістю в регулярній реставрації. Вигода має бути насамперед у довгостроковій експлуатації доріг без ремонту, наголошує автор статті.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG