Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився скасувати розпорядження про завтрашнє засідання Київради – УДАР


Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позову про визнання недійсним розпорядження заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Галини Гереги про проведення 2 жовтня засідання Київради. Про це повідомляє прес-служба партії УДАР, яка подала відповідний позов у суд.

«Постанови Окружного суду (про відмову в задоволенні позову) винесені без повідомлення сторін. Станом на 11:30 у письмовому вигляді позивачам вони не надійшли. Кличко і група народних депутатів обґрунтовували свій позов грубим порушенням їхніх прав на інформацію. І в разі проведення зборів депутатів Київради 2 жовтня порушення цього права буде невідворотним, тобто таким, яке неможливо буде потім усунути або виправити навіть у разі задоволення позову», – цитує прес-служба юриста УДАРу Володимира Бондаренка.

УДАР, як і раніше, вимагає невідкладно призначити вибори мера Києва і Київради.

26 вересня Віталій Кличко і група народних депутатів від УДАРу звернулися до Окружного адмінсуду Києва з позовом про визнання недійсним розпорядження Гереги про проведення 2 жовтня пленарного засідання Київради.

В УДАРі заявляли, що розпорядження Гереги про проведення 2 жовтня засідання Київради не оприлюднене, оскільки в жодному друкованому ЗМІ, включаючи офіційний друкований орган газету «Хрещатик», не опубліковане.

Таким чином, на думку опозиціонерів, був порушений регламент Київради, відповідно до якого населення Києва повинне бути проінформоване про рішення про проведення засідання за 10 днів до його початку.

Опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, і вимагає призначення виборів у столиці.
XS
SM
MD
LG