Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція хоче провести збори киян завтра біля Київради


Завтра відбудуться загальні збори членів територіальної громади Києва, заявляють у партії «Батьківщина».

За повідомленням, збори проходитимуть біля будівлі Київської міської ради, реєстрація учасників триватиме з 9:00, початок о 10:00.

У зборах візьмуть участь народні депутати України від фракції «Батьківщина».

Як заявила керівник фракції «Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова, їй і депутатові Верховної Ради України від фракції «Батьківщина» Олександрові Чорноволенку відмовили у проведені зборів киян у сесійній залі Київради.

«Вони не рахуються з думкою киян. Тому проводяться такі збори, і там буде поставлено п’ять питань до порядку денного, і одне з них – вибори Київради та міського голови. Якщо не можуть ухвалити подібне рішення депутати, то рішення ухвалить територіальна громада. Це як елемент тиску на тих, хто повинен ухвалювати відповідні рішення. Рішення громади, що стосується політв’язнів і негайного звільнення Тимошенко і про узурпацію влади у Києві, буде направлене в міжнародні організації, зокрема в Раду Європи, а також до президента і Верховної Ради», – сказала Меліхова.

Вона вкотре наголосила, що Київрада зараз нелегітимна, бо втратила свої повноваження 2 червня.

На завтра заплановане засідання Київради. Суд відмовив партії УДАР, яка оскаржувала рішення скликати це засідання.

В опозиції заявляють, що Київрада є нелегітимною з 2 червня, коли сповнилося п’ять років від її обрання, і вимагають призначити вибори в Києві.
XS
SM
MD
LG