Доступність посилання

ТОП новини

Папа знову пообіцяв реформувати Католицьку церкву


(архівне фото)
(архівне фото)
Папа Римський Франциск знову заявив в оприлюдненому сьогодні інтерв’ю, що хоче перетворити Католицьку церкву на місіонерську церкву з сучасним духом, яка давала б надію бідним, молоді і старшим людям.

В інтерв’ю італійській газеті лівого спрямування La Repubblica папа засудив «ватиканоценричний» менталітет нинішнього Святого престолу.

Інтерв’ю вийшло в день, коли Франциск почав триденну нараду з групою з восьми кардиналів із різних частин світу, яка має допомогти йому розробити план реформ у Католицькій церкві.

Головне завдання цих кардиналів – запропонувати зміни в адміністрації Ватикану, яку останнім часом оточили скандали і яку вважають надто бюрократичною. Але на якісь негайні результати після наради не очікують.

В іншому інтерв’ю минулого місяця Франциск заявляв, що Католицька церква має позбутися манії боротьби з абортами, протизаплідними засобами й гомосексуальністю і стати милосерднішою.

Папа родом із Аргентини, який після обрання цього року приніс на посаду новий стиль відкритості, став першим неєвропейцем на Святому престолі за приблизно 1 тисячу 300 років і першим латиноамериканцем в історії.
XS
SM
MD
LG